Lerarencongres ‘Samen Nieuwsgierig’

Onder de titel Samen Nieuwsgierig organiseert de congrescommissie van de Onderwijscoöperatie, bestaande uit leraren, ook dit jaar het Lerarencongres. Op 7 oktober staat de leraar – en wat hij of zij wil leren – centraal. Het definitieve programma is bekend en de inschrijfpagina staat online.
– Van ‘muzikale taalvaardigheid’ tot ‘gamification’ en van ‘jij als professional’ tot ‘autisme en passend onderwijs’… meer dan 100 workshops -sectorspecifieke en sector-overstijgende-, masterclasses, brainstormsessies en netwerkgesprekken.
– plenaire lezingen van onder andere Aleid Truijens, bekend van haar wekelijkse column in de Volkskrant over onderwijs en opvoeding, en Mark Mieras, hersendeskundige. Hij gaat in op de vraag op welke toekomst we leerlingen moeten voorbereiden, welk onderwijs daarbij hoort en waarom leerlingen daarbij soms alleen maar in de weg zitten.
– In de Festivaltent van de Onderwijscoöperatie krijgen bezoekers antwoord op al hun vragen over peer review, stichting LeerKRACHT en het lerarenregister.
– Nieuw dit jaar: de spetterende finale van de verkiezing Leraar van het Jaar 2015.
Deelname is gratis.

Het Lerarencongres 2015: een congres van, voor en door de leraar. Programma en aanmelding kan via:
https://www.onderwijscooperatie.nl/activiteiten/status-en-imago/lerarencongres/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *