Lessen ontwikkelen over Srebrenica

Het NIOD zoekt 4 geschiedenisdocenten die lesgeven aan bovenbouw havo/vwo en willen meedenken in een panel waarin ze ideeën voor lesmateriaal voorleggen over de Armeense genocide en de gebeurtenissen in Srebrenica in 1995. Heeft u belangstelling en bent u beschikbaar op 4 februari, stuur dan een bericht naar hmd@niod.knaw.nl. Deelnemers ontvangen een mooi boek over Kamp Westerbork of Kamp Vught, en reiskostenvergoeding.

Plaats: NIOD Amsterdam
Datum: Woensdag 4 februari 2015
Tijd: 16.00 – 17.30 uur

De achtergrond van dit verzoek:
Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies ontwikkelt voor Holocaust Memorial Day een aantal werkvormen over genocide.

Genocide is een complex onderwerp met grote maatschappelijke gevolgen en het komt in het onderwijs vaak alleen aan bod in het kader van de Holocaust en WOII. De VN tekenden in 1948 een verdrag om genocide in de toekomst te voorkomen. Toch vonden er sindsdien genociden plaats in Cambodja, Rwanda en vele andere landen.

Het NIOD denkt dat het mogelijk is om dit onderwerp op een zinvolle wijze in het onderwijs te integreren, zowel binnen geschiedenis tweede fase als binnen maatschappijwetenschappen; het keuzevak in de tweede fase. Het NIOD heeft ideeën over hoe dit zou kunnen en wil dit graag voorleggen aan en bespreken met docenten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *