Masterclass profielwerkstuk

Cordaid organiseert voor de tweede keer de wedstrijd voor het beste profielwerkstuk over een maatschappelijk onderwerp. Met deze wedstrijd geeft Cordaid scholieren de kans om een verschil te maken. Een verschil om iets te betekenen voor mensen die minder bevoorrecht opgroeien; in Nederland én aan de andere kant van de wereld. Leerlingen die een onderwerp kiezen dat gerelateerd is aan geschiedenis en maatschappelijk engagement/mondiale problematiek worden hiervoor met name uitgenodigd.
Om leerlingen te inspireren en hen ideeën te geven over maatschappelijke betrokkenheid, wordt er op 25 september van 13:00 – 17:00 uur een Profielwerkstuk Masterclass georganiseerd. De bijeenkomst is opgezet in samenwerking met de Radboud Universiteit en vindt plaats in Nijmegen. De middag bestaat uit een inleiding door hoogleraar ontwikkelingssamenwerking Paul Hoebink, verhalen van experts en veel praktische tips voor het schrijven van een profielwerkstuk. Leerlingen kunnen aan twee werkgroepen deelnemen en hebben daarbij de keuze uit de thema’s Particuliere initiatieven, Actoren van ontwikkeling, Noodhulp nader bekeken en Armoede in Nederland. Als uw leerlingen geïnteresseerd zijn in deze inspirerende masterclass, kunnen zij zich aanmelden via www.cordaid.org/inschrijving.
Het profielwerkstuk inzenden om mee te dingen naar de prijs kan tot 15 maart 2016. De prijs bestaat uit een reis of een geldbedrag. Meer informatie over de wedstrijddeelname vind je op www.cordaid.org/profielwerkstuk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *