Prijsvraag archeologie

Een Europese prijsvraag daagt u en uw leerlingen uit om in beeld te brengen wat archeologie voor u betekent. De hoofdprijs is een reis naar Rome of Athene.

Inspireren archeologische vondsten of vindplaatsen uw creativiteit of kunstzinnigheid? Is archeologie voor u het aantrekkelijke verleden, de magie van opgravingen of een saai stoffig museum? Breng dit op een leuke, creatieve manier in beeld (of op papier) en doe mee aan een Europese prijsvraag! U dingt mee om een reis naar de rijke historische steden Rome of Athene te winnen. Er zijn vier categorieën waarvoor materiaal kan worden ingediend: tekeningen, schilderijen, foto’s en video’s. Kinderen onder de 12 jaar vormen een aparte categorie. Onder hen wordt een aparte reisprijs uitgereikt.

Tentoonstelling
Alle inzendingen uit alle landen worden uiteindelijk tentoongesteld op een speciale Europese website, zodat iedereen kan zien wat de archeologie en het archeologisch erfgoed voor mensen in Europa betekent en waar het hen toe inspireert.

Inzendingen
Stuur uw werk vóór 1 augustus in via dit formulier: https://www.nearch.eu/IMG/pdf/entry_form_your_archaeology.pdf.

Voor meer informatie zie https://nearch.eu/news/european-competition-you-r-archaeology-portraying.

Heel Europa doet mee
De prijsvraag “You(r) Archaeology” is uitgeschreven door het Europese NEARCH-project (https://www.nearch.eu). Voor Nederland is de leerstoelgroep Archaeological Heritage Management van de Faculteit Archeologie (Universiteit Leiden) partner in dit project. In totaal doen 9 Europese landen mee aan de prijsvraag.

Foto: Steven Lek


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *