Prijsvraag Atlas van Stolk

Atlas Van Stolk is een beeldcollectie over de Nederlandse geschiedenis. De collectie bevat een ‘gigantische’ hoeveelheid materiaal: een kwart miljoen beelden over ons verleden. Verspreid over een periode van vijf eeuwen: 1515 – 2015.
Atlas van Stolk schrijft een prijsvraag uit. De vraag is: Met welk beeld wil jij de Atlas Van Stolk aanvullen? Welk beeld typeert onze tijd?
Stuur één tip per school naar: info@atlasvanstolk.nl. De vijf interessantste tips worden beloond met Beeldkraken en Beeldkraken in de klas en een Nieuwe Schoolplaat naar keuze. Zie: atlasvanstolk.nl/schoolplaten.
In Beeldkraken 20 Nieuwe Schoolplaten van Karel Kindermans komt de Nederlandse geschiedenis voorbij van de laatste tweehonderd jaar. In beeld. De platen zijn beeld-essays. Om ze te begrijpen moeten we hun code ontcijferen; moeten we de beelden zien te kraken. Met Beeldkraken in de klas kan de geschiedenisdocent onmiddellijk aan de slag. Lesbrieven geven aan hoe de schoolplaten zijn te gebruiken. De leerling leert bewust te kijken en op zoek te gaan naar beeldbronnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *