Top 10 geschiedenisleraar 2015 bekend

Tien geschiedenisdocenten binnen het vmbo, havo en vwo zijn nog in race voor de titel Geschiedenisleraar 2015, een verkiezing die de NTR en het Rijksmuseum dit jaar voor de tweede keer organiseren. De kanshebbers zijn geselecteerd door de vakjury onder leiding van historicus en programmamaker Hans Goedkoop. Ton van der Schans, de voorzitter van de VGN, is lid van de jury. De winnaar wordt op 31 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.

De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Honderden scholieren, directies en collega’s nomineerden hun geschiedenisleraren. Een vakjury van tien vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld bezocht twintig van hen op school en woonde een les bij. Zo kwam de top 10 tot stand, bestaande uit (in willekeurige volgorde): Nathalie Ruyssenaars (Brunssum), John van Zuylen (Amersfoort), Martijn Vermeulen (Beneden-Leeuwen), Paul Stockman (Terneuzen), Hans Sanders (Gemert), Marjolein Boumans-Molenaar (Gouda), Monica Eggels (Weert), Tim Bosman (Arnhem), Rogier Spanjers (Arnhem) en Renée ten Cate (Rozendaal).

Juryvoorzitter Hans Goedkoop: ‘Zoveel betrokkenheid met de leerlingen wordt zelden getoond. De genomineerde docenten halen alles uit de kast om hun leerlingen te boeien en te betrekken bij de geschiedenisles: iPad’s, Kahoot, verhalen en filmpjes.’


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *