Bijeenkomst Wereldgeschiedenis

De commissie Wereldgeschiedenis van de VGN houdt 27 januari een bijeenkomst rond wereldgeschiedenis in de lespraktijk. Op deze bijeenkomsten zijn mensen welkom uit alle facetten van de onderwijspraktijk (docenten, auteurs lesmethodes, hoger onderwijs enz.). Iedereen met een voorliefde voor een kritische internationale kijk op geschiedenis is op zijn plek. Wij willen zelf ook over grenzen van onze eigen VGN-commissie kijken. Dus als je dit ook een keer mee wilt maken, wees van harte welkom! De volgende bijeenkomst is op woensdag 27 januari in restaurant Se7en, Mariaplaats 7 in Utrecht.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan per e-mail: pimrenou@gmail.com.

Programma

Herman Kaptein (Docentenopleider HvA) – “De plek van wereldgeschiedenis in het VO en het hoger onderwijs”
De presentatie van Herman Kaptein dient als verdieping en theoretische uitwisseling. Tijdens zijn presentatie bespreekt hij mogelijkheden voor meer wereldgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. Ook komt aan bod hoe wereldgeschiedenis in het hoger onderwijs gedoceerd wordt en zou moeten worden aan aanstaande docenten.

Steven Stegers (Euroclio) – “WOI over grenzen”
In de workshop van Steven Stegers vergelijken wij historisch bronmateriaal uit een groot aantal verschillende landen. Hoe werd de Eerste Wereldoorlog ervaren als je buiten bestaande grenzen kijkt? De workshop is tevens een introductie op digitaal platform Historiana en biedt praktische materiaal voor de lespraktijk.

Agenda
17.00 Ruimte is open
17.30 Broodjes geserveerd
18.00 Introductie (Marian Heesen)
18.05 Presentatie “De plek van wereldgeschiedenis in het VO en het hoger onderwijs”   (Herman Kaptein)
18.50 Lesmateriaal wereldgeschiedenis – update (Pim Renou)
19.00 Pauze
19.30 Workshop lesmateriaal “WOI over grenzen” (Steven Stegers)
20.30 Afsluiting


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *