De waarde(n) van Europa

Op vrijdag 30 september organiseert Hogeschool Utrecht een nascholingsconferentie over Europa. In de ochtend komen een aantal sprekers aan het woord zoals oud-politicus en schrijver Jan Terlouw, de Leidse bestuurskundige Bart van Horck en de filosoof Tomas Vanheste. De Pakistaanse politicologe Shumaila Anwar vertelt een persoonlijk verhaal en probeert daarmee uit te leggen welke betekenis Europa voor haar heeft.
In het middaggedeelte worden workshops gehouden door docenten uit het hoger- en middelbaar onderwijs. Hierbij wordt stilgestaan bij vragen als ‘hoe geef ik les over Europa’, ‘hoe ga ik om met antidemocratische geluiden in de klas’ en ‘hoe bereid ik kinderen voor op (Europees) burgerschap’? De Utrechtse hoogleraar Cok Bakker en hogeschooldocente Anouk Zuurmond sluiten de dag af in een gesprek met de aanwezige docenten en studenten.

Kosten docenten: €60,- (lunch, borrel, cursusmateriaal en bewijs van deelname inbegrepen). Studenten betalen slechts €15,-. Programma en inschrijving op de website van de HU.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *