Gratis lespakket over Ellis en Bernie

Vanaf 15 februari 2016 kunnen vmbo-scholen, en natuurlijk ook andere scholen, gebruikmaken van het digitale lespakket Ellis & Bernie.

Aan de hand van het waargebeurde verhaal van Ellis en Bernie krijgen leerlingen meer inzicht in de gevolgen van discriminatie en Jodenvervolging. Deze grote thema’s worden op een persoonlijke manier behandeld. In het lesmateriaal is telkens een koppeling gemaakt met de actualiteit.

Het lespakket bestaat uit een korte film van ruim 30 minuten, een serie filmclips, zes lessen, een docentenhandleiding en een werkboekje voor leerlingen. Ellis & Bernie sluit aan op het curriculum van de vakken Geschiedenis en Maatschappijleer in de onderbouw van het VMBO.

Ellis & Bernie is een non-profit project. Het lesmateriaal is kosteloos te gebruiken door alle scholen. Ga naar de website van het project.

banner Ellis en Bernie


Reacties

  1. Michiel Sustronk Zegt: maart 30, 2016 at 4:09 pm

    Wat een indrukwekkende presentatie met een van mijn leerlingen vandaag. VMBO onderbouw is de doelgroep maar de bronnen kun je in elke jaarlaag gebruiken. Bovendien een belangrijke boodschap van verbinden ipv uitsluiten! Doe er je voordeel mee collega’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *