Johannieters op internet Kleio 7

Website links bij het Kleio 7 artikel – Bidden, verplegen en vechten –

Meer lezen over de johannieters? Bekijk onderstaande websites.

https://www.ordevanmalta.nl/index.html : de officiële website van de Johannieters met uitgebreide informatie over alle facetten van de Orde.

https://www.academia.edu/9425365/Johannieters_en_Maltezers?auto=download: een artikel van Johanna Maria van Winter dat ingaat op de achtergronden van de biddende en verplegende taken van de Orde.

https://www.tenbunderen.be/bedevaarten/bedevaartridderorden.html : een website met uitgebreide info over de drie belangrijkste geestelijke ridderorden uit de tijd van de kruistochten en over de medische zorg in die tijd.

https://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/14770-de-orde-van-de-hospitaalridders-of-maltezer-ridders.html : website waarin een historisch overzicht van de Orde wordt gegeven.

https://www.dewitthamer.nl/Commanderijen/_private/Commanderij%20Utrecht.pdf : dit is een aflevering uit een uitbreide serie artikelen waarin telkens één commanderij in onze contreien centraal staat, in dit geval de belangrijkste: de commanderij Utrecht. Google op Johanni(e)ter_Orde_in_Nederland en u vindt de andere artikelen die allemaal zeer gedetailleerde  informatie geven over de geschiedenis van de verschillende commanderijen.

 


Bart den Uyl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *