Liesbeth Dirks is geschiedenisleraar van het jaar

Liesbeth Dirks, docent geschiedenis aan het Schoonhovens College, is uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar 2016. Dat is op zaterdag 29 oktober bekend gemaakt bij de start van de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.

Juryvoorzitter Nelleke Noordervliet over de winnaar: ‘De jury was onder de indruk van de bevlogenheid van Liesbeth Dirks. Zij weet het belang van het vak geschiedenis zowel bij leerlingen als beleidsmakers als het Nederlandse publiek onontkoombaar, onomstotelijk en onweerlegbaar te presenteren.’

Drie finalisten
Liesbeth Dirks geeft geschiedenis in de bovenbouw van de havo en het vwo van het Schoonhovens College. Ze zal als titelwinnaar een jaar lang fungeren als ambassadeur van het geschiedenisonderwijs. Zo is ze bijvoorbeeld aanwezig op het VGN Conges in maart 2017. Dirks werd gekozen uit een shortlist van tien geschiedenisleraren van middelbare scholen in heel Nederland. Uit deze tien dongen tot 29 oktober nog drie finalisten mee naar de titel. Naast Dirks waren dat Fenneke Reinders van De Lindenborg in Leek (Gr.) en Karst van der Velde van het Hondsrug College ‘De Marke’ in Emmen. In de jury zat Ton van der Schans, voorzitter van de VGN.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *