Nacht van de geschiedenis

De feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis is de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum op zaterdag 29 oktober. Het thema is dit jaar: Grenzen.

PROGRAMMA
Als er iemand een afkeer van grenzen – zowel in haar functie als privé – had, dan was het wel Koningin Juliana. Clairy Polak interviewt historica Jolande Withuis naar aanleiding van haar biografie over de vorstin.

Historicus James Kennedy vertelt over de invloed van grenzen op de Amerikaanse verkiezingen.

Beatrice de Graaf spreekt over het schijnbaar grenzeloze terrorisme. Is dat wel echt zo? En zitten terroristen niet aan de grenzen van hun eigen kunnen?

De Britse historicus David Armitage zal aan de hand van de lange geschiedenis van burgeroorlogen de huidige voorbeelden inzichtelijk maken.

Leonard Ornstein interviewt Yasmine Allas en Khadija Arib over hun persoonlijke geschiedenissen waarin verschillende culturen grenzen deden vervagen.

En lezingen van Paul Schnabel over de grenzen van het schoolvak Geschiedenis, Ruben Terlou over de grens aan vrijheid in China, Gloria Wekker over hoe het koloniale verleden nog steeds doorwerkt en Geert Mak over Jan Six.

Naast lezingen zijn er ook een dansvoorstelling, een eindexamentour Geschiedenis en Verhalen op Zaal met de conservatoren van het Rijksmuseum.

Tijdens deze Nacht van de Geschiedenis werkt het Rijksmuseum samen met de Black Achievement Month en Historisch Nieuwsblad.

WANNEER
Zaterdag 29 oktober 2016
20.00 – 1.00 uur

PRIJS TICKETS
Regulier € 30
Studenten € 20
CJP € 17,50

Tickets via de website van het Rijksmuseum.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *