Nascholingsconferentie De Hongaarse Opstand

Op donderdag 29 september a.s. organiseert de Atlantische Commissie, in samenwerking met de Hongaarse Ambassade in Nederland, NHL Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Windesheim, de nascholingsconferentie getiteld ‘De Hongaarse Opstand: 60 jaar later’ in Zwolle.

Op 23 oktober 2016 is het 60 jaar geleden dat de Hongaarse Opstand uitbrak in Boedapest. De Hongaarse Opstand symboliseert een belangrijke episode uit het Koude Oorlog-tijdperk. Deze episode was niet zo stabiel als vaak wordt gedacht en werd bovendien gekenmerkt door brede en brute onderdrukking.

Tijdens de conferentie is er aandacht voor het contemporaine perspectief op de gebeurtenissen uit 1956, zowel vanuit Hongarije, als het Warschaupact en de internationale gemeenschap. Hierbij wordt gebruik gemaakt van recent beschikbaar gekomen archiefmateriaal. Tevens wordt de relatie met de huidige vluchtelingencrisis gelegd, door te bekijken hoe de 200.000 Hongaarse vluchtelingen in Nederland en elders in Europa werden ontvangen. Ten slotte komt er een ooggetuige aan het woord die in 1956 naar Nederland gevlucht is.

Deelnemers ontvangen daarnaast een gratis lesmodule over de Hongaarse Opstand die speciaal voor dit herdenkingsjaar is samengesteld door de Atlantische Commissie en de Hongaarse Ambassade in Nederland.

Kijk voor meer informatie en het digitale aanmeldingsformulier op de website van de Atlantische Commissie.

Datum en tijden: Donderdag 29 september 2016
13.00 – 17.30 uur ontvangst met lunch om 12.00 uur
Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
Deelnamekosten: € 110,- (per persoon), € 25,- (voltijd studenten) en gratis voor docenten en studenten van de organiserende hogescholen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *