Studiereis naar Boston en New York

De Atlantische Commissie organiseert dit najaar een studiereis voor docenten uit het voortgezet onderwijs, het volwassenonderwijs en het HBO. De studiereis gaat naar de Amerikaanse steden Boston en New York en vindt plaats van woensdag 19 oktober t/m woensdag 26 oktober 2016. Opgeven voor deelname kan tot en met 15 juni.

Tijdens de studiereis staan twee thema’s centraal. Het bezoek in Boston staat in het teken van ‘excellent onderwijs’ en biedt door bezoeken aan middelbare scholen en excellente onderwijsinstellingen, zoals Harvard en het MIT, gelegenheid om het Amerikaanse onderwijssysteem en de focus op excellentie te bestuderen.

In New York draait het programma om de Amerikaanse presidentsverkiezingen die op 8 november 2016 plaatsvinden. In oktober zijn de campagnes van de presidentskandidaten al goed op stoom, en komen tijdens gesprekken met Amerikaanse opiniemakers de belangrijkste verkiezingsthema’s aan bod.

Er zijn 15 plekken beschikbaar voor deze studiereis. Op basis van de aanmeldingen wordt getracht een zo divers mogelijke groep samen te stellen. De deelnamekosten voor deze studiereis bedragen € 1975,- (op basis van een tweepersoonskamer, de eenkamertoeslag is € 500,-).

Bekijk alle informatie op de website van de Atlantische Comissie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *