Symposium ‘Kinderen en Oorlog’

Op 27 januari 2016 houden PABO en ILS van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, in samenwerking met de Anne Frank Stichting en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en ter gelegenheid van ‘Holocaust Memorial Day’ een symposium met als titel ‘Kinderen en Oorlog’. Tijdens Holocaust Memorial Day staat de herdenking van de bevrijding van kamp Auschwitz centraal. Dit wordt op het congres verbonden met de actualiteit van de vluchtelingen- en migratieproblematiek.

Met nadruk zal de functie van het onderwijs in het licht van bovengenoemde kwesties worden besproken en bediscussieerd. Scholen worden steeds vaker geconfronteerd met kinderen die regelrecht uit oorlogssituaties komen. Tijdens de presentaties en in de workshops zal dan ook worden ingegaan op pedagogische en didactische uitdagingen voor het onderwijs op dit gebied.

Tevens zal een reizende expositie over de geschiedenis van Auschwitz-Birkenau te zien zijn in het I/O gebouw, Kapittelweg 35 in Nijmegen (vanaf 21 januari).

Er zijn geen kosten aan het symposium verbonden en een avondmaaltijd is inbegrepen in het programma. Inschrijven voor deelname is een voorwaarde.

Zie voor verdere informatie en het inschrijfformulier onderstaande link:

https://www.han.nl/onderzoek/agenda/27-01-2016-kind-in-oorlog/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *