Help mee de syllabi te verbeteren

Syllabi hebben van tijd tot tijd groot onderhoud nodig. De huidige syllabi geschiedenis voor havo en vwo hebben nu twee examenjaren beleefd en zullen nog minstens twee jaar vrijwel onveranderd blijven.

Maar het kan altijd beter. Er staan ons al waardevolle evaluatiegegevens ter beschikking over de eerste ervaringen met het CE geschiedenis in 2015 en deels ook van 2016 (zie de website van SLO en de terugblikken havo en vwo op Examenblad.nl). Het CvTE wil ook weten wat de achterliggende gedachten zijn bij deze gegevens. Welke wensen en ideeën ter verbetering van de syllabi kunnen docenten geschiedenis begin 2017 aan de syllabuscommissie doorgeven?

Om daar achter te komen, zal in de komende maanden onderzoek worden gedaan door middel van ‘focusgroepen’. Op zes plaatsen in het land wordt steeds in een groep van ca. 7 tot 12 docenten gedurende niet meer dan twee uur gesproken over de verbetermogelijkheden van de syllabi geschiedenis h/v. In totaal zullen dus ca. 70 docenten gedurende twee bijeenkomsten ‘met de benen op tafel’ met elkaar voeding kunnen geven aan de syllabuscommissie van het CvTE die in 2017 van start gaat.

Het CvtE nodigt langs deze weg docenten uit om zich daarvoor op te geven. Men is op zoek naar docenten van allerlei pluimage: jong, oud, man, vrouw, werkend op scholen in alle uithoeken en schoolsoorten van het land. De vergaderlocaties bevinden zich in de buurt van treinstations. Reiskosten worden vergoed.

Tijdschema

Data 1e bijeenkomst

–  Rotterdam: dinsdag 20 september, 16.00 – 18.00 uur
–  Utrecht: donderdag 22 september, 16.00 – 18.00 uur
–  Amsterdam: dinsdag 27 september, 16.00 – 18.00 uur
–  Zwolle: maandag 3 oktober, 16.00 – 18.00 uur
–  Roermond: woensdag 5 oktober, 16.00 – 18.00 uur
–  Roosendaal: donderdag 6 oktober, 16.00 – 18.00 uur

Over de tweede ronde wordt tijdens de eerste bespreking meer duidelijkheid gegeven.

Aanmelden voor deelname aan het onderzoek

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *