WOII in de klas

Vanuit verschillende hoeken bereikten ons verzoeken om u te vragen mee te werken aan onderzoeken over speelfilms over de Tweede Wereldoorlog. Hieronder de oproepen:

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil graag weten welke films over de Tweede Wereldoorlog u in de klas gebruikt. Uit eerder onderzoek (Veldkamp 2014) blijkt dat 68% van leraren in het primair onderwijs en 88% van docenten in het voorgezet onderwijs gebruik maakt van speelfilms als bron tijdens lessen over de Tweede Wereldoorlog. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil graag weten op welke manier speelfilms in de lessen over de Tweede Wereldoorlog worden ingezet. Welke films kijkt u en op welke manier zet u de films in? En welk lesmateriaal wordt er bij de films gebruikt? Vul de enquête in: https://www.4en5mei.nl/speelfilms

Laurie Slegtenhorst is promovenda aan de Erasmus Universiteit. Zij is op zoek naar ervaringen van docenten met de speelfilm Süskind (2012). Er is destijds een speciaal educatief programma voor deze film gemaakt. Voor haar onderzoek is Laurie op zoek naar docenten die het educatief materiaal al gebruiken of willen gaan gebruiken tijdens het geschiedenisonderwijs, zodat ze kan onderzoeken hoe leerlingen omgaan met populaire verbeeldingen van de Tweede Wereldoorlog. Ook is ze benieuwd naar eerdere ervaringen van docenten met de educatieve toepassingen van deze speelfilm. Wie interesse heeft om te helpen bij dit onderzoek, kan contact opnemen met Laurie Slegtenhorst (slegtenhorst@eshcc.eur.nl) voor meer informatie over het project en het educatief materiaal.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *