Can Putin make Russia great again?

Op dinsdagmiddag 26 september a.s. organiseren de Atlantische Commissie, NHL Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Windesheim een nascholingsconferentie voor docenten (in opleiding) in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle met als thema: ‘Can Putin make Russia great again?’

Vladimir Poetin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het uiteenvallen van de Sovjet-Unie volgens hem de ‘grootste geopolitieke catastrofe van de twintigste eeuw’ was. Miljoenen Russen kwamen hierdoor buiten de landsgrenzen te wonen, en het internationale aanzien van Rusland werd aanzienlijk beschadigd. Sinds Poetin in 2000 werd gekozen als president van Rusland, heeft hij de status van het land als wereldmacht in ere willen herstellen en de hegemonie van de VS willen doorbreken.

Op de conferentie gaan o.a. Ruslanddeskundige Tony van der Togt (Instituut Clingendael), journalist Laura Starink (Raam op Rusland) en universitair docent Hans Oversloot (Universiteit Leiden) in op de wijze waarop Poetin erkenning probeert te krijgen voor de status van Rusland als grootmacht en hoe hij zijn eigen (autoritaire) bewind én herverkiezing in 2018 probeert zeker te stellen. Tevens ontvangen alle deelnemers een exemplaar van het simulatiespel ‘Rusland, Letland en de NAVO’.

Het programma en het digitale aanmeldingsformulier staan op de website van de Atlantische Commissie. U kunt zich aanmelden t/m 22 september a.s. zolang er plekken beschikbaar zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *