Regiobesprekingen CE vmbo 2017

Dinsdag 16 mei a.s. vindt het examen geschiedenis vmbo gl/tl weer plaats. Daarna is het voor velen van u zaak het gemaakte werk te corrigeren. Ieder jaar weer een inspannende klus. Ondanks een zorgvuldig samengesteld correctiemodel, blijf je soms toch met de vraag zitten wat je met een bepaald antwoord van een leerling moet doen. En helaas, niet iedere collega kan op zijn of haar school met een andere vakdocent geschiedenis overleggen.
Om dit te ondervangen, organiseert de VMBO-commissie dinsdag 23 mei a.s. op verschillende plaatsen in het land regionale besprekingen over het eindexamen geschiedenis vmbo.
Hier kunt u met uw vragen terecht en overleggen met collega-docenten. Ook krijgt u op deze bijeenkomsten een overzicht van de landelijke bespreking van het examen geschiedenis. Vooral voor collega’s met nog weinig examen ervaring, kan het bijwonen van een regionale bespreking nuttig zijn.
Wij willen u dan ook allen van harte uitnodigen één van de regionale besprekingen (zie lijst hieronder) bij te wonen.

Lijst regionale bijeenkomsten vmbo


Reacties

 1. Martijn S Zegt: mei 23, 2017 at 9:37 am

  Kunnen jullie het verslag s.v.p. online zetten? Ik ben namelijk alleen naar de regiobijeenkomst van de havo en ben al geruime tijd klaar met het nakijken van de vmbo-examens. Echter, ik neem inmiddels toch graag de uitkomsten van de examenbespreking mee, omdat niet iedere tweede corrector hier gebruik van maakt en dat zou leiden tot ongelijkheid tussen examenkandidaten.
  En over de hele nakijkprocedure (1e en 2e correctie, het correctievoorschrift, de status van de examenbesprekingen) zou naar mijn mening wel eens een goede, inhoudelijke discussie kunnen plaats vinden, want het is (zeker in de havo en het vwo) bij geschiedenis soms net een roulettespel.

 2. Bert de Vos Zegt: mei 4, 2017 at 12:22 pm

  Hallo Valerie,
  Op maandag 22 mei is de landelijke bespreking van het cse Geschiedenis VMBO Gl/Tl 2017. Wij doen onze uiterste best het verslag nog op maandagavond op de site van de VGN te plaatsen. Lukt dit niet, dan staat het in ieder geval dinsdagmorgen op de site van de VGN.

  Met vriendelijke groet,

  Bert de Vos
  VMBO-comm.

 3. Valerie Stevens Zegt: april 26, 2017 at 12:34 pm

  Wanneer komt het verslag van de landelijke bijeenkomst online te staan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *