Wij van de HBS

Het boek Wij van de hbs is vorige week binnengekomen op nummer 11 in de nationale Bestseller Top-60. Het is een boek over de geschiedenis van de hogere burgerschool, geïllustreerd met foto’s uit de hbs-tijd. Op 21 september organiseren uitgeverij Meulenhoff en de Rode Hoed een avond over de hbs en de toekomst van ons middelbare onderwijs.

Vijftig jaar geleden begon de laatste lichting scholieren haar opleiding aan de hogere burgerschool (hbs). Nog altijd geldt de hbs als de parel uit de Nederlandse onderwijsgeschiedenis. Kennisoverdracht en discipline stonden in de klas centraal. De kwaliteit van het onderwijs was hoog; nogal wat docenten waren gepromoveerd. Onze premiers, bekende ondernemers, Nederlandse Nobelprijswinnaars en kunstenaars: vaak hebben ze een hbs-achtergrond.

Wie ooit op de hbs zat, weet het zeker: het was de beste school die Nederland ooit heeft gehad. Maar was de hbs echt zo geweldig of was het een eliteschool die terecht is verdwenen? En is er in de geschiedenis van de hbs een recept te vinden voor de problemen van ons huidige onderwijs?

Debat ‘Kunnen we iets leren van de hbs?’
Datum: donderdag 21 september
Tijd: 20:00 uur (café open 19:00 uur)
Kaarten: €11,- via Rodehoed.nl
Locatie: Rode Hoed, Oosterhuiszaal, Keizersgracht 102, Amsterdam


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *