College Tour WO1

In het kader van de tentoonstelling Glans en roest uit WO1. Sporen van keizer en soldaat geven theatermaker Diederik van Vleuten en conservator Jean-Paul de Vries van Huis Doorn speciaal voor scholen twee colleges in de Maartenskerk in Doorn. Diederik en Jean-Paul nemen de leerlingen mee naar de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van voorwerpen brengen zij persoonlijke verhalen uit de Eerste Wereldoorlog tot leven.

Vanaf 1976 zoekt Jean-Paul de Vries naar het vele oorlogsmateriaal dat achterbleef op de voormalige slagvelden bij Romagne-sous-Montfaucon, een dorpje veertig kilometer ten noordwesten van Verdun. Zijn verzameling oorlogsvondsten is uitgegroeid tot Musée Romagne 14-18. Met zijn museum wil Jean-Paul stil staan bij de mens achter al het wapentuig. Diederik van Vleuten heeft een langdurige, persoonlijke fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog en maakte hierover de theatervoorstelling ‘Buiten schot’.

De colleges vinden plaats op vrijdag 6 en vrijdag 13 september. Zaal open: 13.45 uur. Aanvang: 14.00 uur. Prijs: € 10,- per leerling.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: info@huisdoorn.nl

Bekijk een promofilmpje.


Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *