Slavernijverleden in het onderwijs

Voorafgaand aan De Grote Suriname-tentoonstelling (5 okt. t/m 2 feb. 2020) organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam de onderwijsmiddag Slavernijverleden behandelen in het onderwijs. Deze middag vindt plaats op vrijdag 4 oktober in het historische monument De Nieuwe Kerk op de Dam.

Enkele experts zullen een lezing houden en er is een unieke voorbezichtiging van De Nieuwe Kerk met professionele gidsen. De tentoonstelling neemt u aan de hand van historische objecten, kunst, filmfragmenten, fotografie, mode, muziek en nog veel meer mee naar dit tropische land. Van de veelzijdige Surinaamse cultuur en de historische binnenstad van Paramaribo tot de rijke flora en fauna en de Surinamerivier. En de bewoners. De tentoonstelling gaat over álle bewoners, van de (pre)koloniale geschiedenis en de slavernij tot het Suriname van vandaag.

De onderwijsmiddag is alleen voor docenten uit het voortgezet onderwijs en met name interessant voor docenten Geschiedenis en Maatschappijleer. Deelname is gratis. Docenten ontvangen een Bewijs van deelname.

Programma en informatie: nieuwekerk.nl/educatie

RSVP vóór 27 september via educatie@nieuwekerk.nl o.v.v. uw naam, school en vakgebied.


Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *