Update: Digitaal lesgeven

Sinds de sluiting van de scholen wordt er gewerkt aan effectief thuis lesgeven. Hier vindt u een overzicht om u hierbij te helpen.

Wanneer de scholen opengaan, zal er in veel gevallen een combinatie ontstaan van afstandsonderwijs en lesgeven op school. Op donderdag 28 mei is er een gratis nascholing over het combineren van online en fysiek lesgeven

De havo/vwo-commissie van de VGN geeft webinars over digitaal geschiedenisonderwijs. Het webinar van 20 mei gaat over het maken van een RV-toets voor havo en vwo. 

Hoe neem je een schoolexamen af als je leerlingen thuis zitten? Tim Huijgen en Marije Brouwer, vakdidactici van de RUG, hebben een handig overzicht gemaakt.Online afnemen van schoolexamens en toetsen. De beide vakdidactici gaven ook een online nascholing over geschiedenislessen op afstand. Download het verslag van deze nascholing.

De VO-raad vroeg advies hoe om te gaan met de schoolexamens. Tamara van Schilt-Mol en collega’s van de HAN schreven een praktisch handvat bij omzetten van schoolexamens.

Tim Huijgen, Marije Brouwer en Stefan van der Weide maakten een overzicht met 12 handige tools voor geschiedenisonderwijs op afstand


Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *