Update: Digitaal lesgeven

Nu de scholen weer voorzichtig open zijn, kunnen we lessen trekken uit de periode met thuisonderwijs en kijken welke goede dingen we kunnen behouden. Op deze pagina vindt u artikelen die daarbij kunnen helpen.

De havo/vwo-commissie van de VGN organiseerde samen met Tim Huijgen en Marije Brouwer, vakdidactici van de RUG, een nascholingsbijeenkomst rond het thema ‘fysiek en afstandsonderwijs combineren, uitwisseling concrete materialen’. Lees het verslag daarvan: Verslag ‘fysiek en afstandsonderwijs combineren – concrete lesmaterialen’

In veel gevallen zal op scholen een combinatie ontstaan van afstandsonderwijs en lesgeven op school. Op donderdag 28 mei was er een gratis nascholing over het combineren van online en fysiek lesgeven. Het verslag daarvan is hier na te lezen.

Tim Huijgen, Stefan van der Weide en Marije Brouwer schreven een artikel over ‘blended geschiedenisonderwijs’

Hoe neem je een schoolexamen af als je leerlingen thuis zitten? Tim Huijgen en Marije Brouwer, vakdidactici van de RUG, hebben een handig overzicht gemaakt. Online afnemen van schoolexamens en toetsen.

De beide vakdidactici gaven ook een online nascholing over geschiedenislessen op afstand. Download het verslag van deze nascholing.

De VO-raad vroeg advies hoe om te gaan met de schoolexamens. Tamara van Schilt-Mol en collega’s van de HAN schreven een praktisch handvat bij omzetten van schoolexamens.

Tim Huijgen, Marije Brouwer en Stefan van der Weide maakten een overzicht met 12 handige tools voor geschiedenisonderwijs op afstand. Dat artikel verscheen in Kleio 3, 2020. Ze schreven inmiddels ook een deel 2, met nog eens 12 handige tools.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *