Reactie van de VGN op de moord op Samuel Paty

Sinds de moord op de Franse Geschiedenisdocent Samuel Paty is de VGN van verschillende kanten gevraagd te reageren of input te leveren. De voorzitter heeft het volgende statement gegeven via ons Twitteraccount @gsonderwijs.

De VGN condoleert de nabestaanden van onze Franse collega #SamuelPaty. We zullen blijven opkomen voor onze grondrechten.

Onze voorzitter is ook door verschillende kranten hierover geïnterviewd. Hierbij een greep uit de artikelen:

Het Parool: “Angst sluipt ook hier de klas in”

De Volkskrant: “Ik durf niet uit te sluiten dat hier ook zoiets mogelijk is”

Het AD: “Tonen van spotprenten leidt tot meer spanningen op middelbare scholen”

Daarnaast heeft ons bestuurslid Hellen Janssen samen met prof. Beatrice de Graaf, prof. Mariëtte de Haan en Nikki Sterkenburg een lesbrief gemaakt over hoe je dit moeilijke onderwerp bespreekbaar kunt maken in de klas.

Meer informatie over het bespreekbaar maken van politiek geweld en terrorisme in de klas is te vinden op de site Ter Info (www.ter-info.nl).

Bron beeld: Ville de Conflans-Sainte-Honorine.


Reacties

  1. Maria Grever Zegt: november 6, 2020 at 11:10 am

    Goede reacties in de pers door Ton van der Schans namens de VGN! Leraren moeten bij hun ingewikkelde werk ondersteund en beschermd worden door schoolbesturen en overheid.
    Deze trieste gebeurtenis zal volgende week bij de internationale online conferentie in Graz vast ook aan de orde komen. Zie https://grazconference2020.uni-graz.at/en/program/draft-program/wednesday-11th-november-2020/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *