Beeld en geluid bij het examen

Wie doet er mee? Media & Onderwijs LAB voor vmbo geschiedenis 2022: samen brengen we het examen 2022 tot leven, in beeld en geluid!

beeldengeluidopschool.nl is dé online mediacollectie van Beeld en Geluid, speciaal voor het onderwijs. Waar je gratis en exclusief content vindt die je in je lessen kunt gebruiken. Of het nu gaat om een uitzending van een maand geleden of van decennia terug: het is gemakkelijk te vinden, te knippen/plakken en te gebruiken.

Wij zoeken: Enthousiaste vmbo-docenten die in de ochtend van 6 oktober in deze mediacollectie willen duiken om relevante media te selecteren voor het geschiedenisexamen van 2021-2022.

Dit doe je samen met metadata en collectie-experts van Beeld en Geluid, SLO en Kennisnet in een inspirerende hackathon waarin jouw aanpak van je lessen centraal staat. Natuurlijk zorgen wij voor koffie/thee en lekkere broodjes en ook ontvang je een kleine vergoeding voor jouw deelname.

Interesse? Mail je naam + telefoonnummer naar opschool@beeldengeluid.nl o.v.v. Hackathon vmbo geschiedenis. Kun je 6 oktober niet, maar wil je wel geïnformeerd blijven? Laat het ons weten, er komt een vervolg!


Reacties

  1. Gerard Rozing Zegt: september 13, 2021 at 12:03 pm

    Beste mensen,

    Prima initiatief! Zeker voor het vmbo, wordt nog wel eens vergeten in onderwijsland. Oud-vmbodocent geschiedenis, materiaal gemaakt voor Histoclips, Eigenwijzer enz. Ik ben waarschijnlijk 6 oktober verhinderd, maar wil wel graag op de hoogte blijven en indien nodig graag meedenken.

    Groet,
    Gerard Roing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *