Dien uw bijdrage in voor de Historicidagen 2021

De Historicidagen, hét tweejaarlijkse evenement voor en door historici, heeft zijn oproep tot bijdragen geopend. De dagen worden georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR) en hebben als thema Grenzeloze Geschiedenis. De VGN is een van de partners van de Historicidagen.

Bekijk de oproep tot bijdragen. Een bijdrage tijdens de Historicidagen 2021 kan drie vormen aannemen: Spreading the News SessionsOpinions without Borders en Crossing Border Sessions. Klik voor meer informatie over de verschillende soorten sessies. Docenten geschiedenis worden in het bijzonder uitgenodigd een bijdrage in te dienen.

Dien uw bijdrage in!

Procedure
Tot 1 februari 2021 is het mogelijk uw bijdrage in te dienen bij de Programmacommissie van de Historicidagen via het indieningsformulier. Vervolgens wordt ze toegevoegd aan het administratiesysteem. Vanaf februari zal de Programmacommissie zich gaan buigen over de ingediende bijdragen. Let op: elke geselecteerde deelnemer dient de reguliere congreskosten te betalen.

Over de Historicidagen
De Historicidagen zijn een tweejaarlijks terugkerende ontmoeting tussen historici in de ruimste zin van het woord: drie dagen vol lezingen, debatten en workshops om de diversiteit en dynamiek van de historische praktijk te tonen en de samenwerking tussen alle historici te bevorderen. De Historicidagen worden georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), de beroepsvereniging voor historici in Nederland, in samenwerking met een gastuniversiteit. In 2021 is dat de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Historicidagen vinden aldaar plaats van 26 augustus tot en met 28 augustus 2021. Meer informatie: www.historicidagen.nl.

Vooralsnog gaat de organisatie ervan uit dat de Historicidagen volgende zomer gewoon in fysieke vorm kunnen doorgaan. Tegelijkertijd maakt de coronapandemie het moeilijk ver vooruit te kijken. In maart zal hierover definitief worden besloten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *