Examenbesprekingen 2021

De examenbesprekingen zijn dit jaar online. Hier vindt u informatie over de besprekingen voor de vmbo-examens en de havo/vwo-examens.

Examenbesprekingen havo/vwo (online) 

Dit jaar is het CSE voor zowel havo als vwo op dinsdag 18 mei. De regionale en landelijke bespreking zijn dit jaar online en vinden plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 mei in de namiddag of begin van de avond. Net als andere jaren zal er ook een examenforum zijn. 

We willen in verschillende subgroepen een aantal examenvragen bespreken. Bijvoorbeeld subgroep havo 1 is vraag 1 t/m 5, subgroep 2 is vraag 6 t/m 10 etc. Met de input uit de subgroepen maken we een landelijk verslag van het hele CSE. Net als de afgelopen jaren willen we tijdens de besprekingen onderzoeken waar knelpunten voor onze leerlingen zitten: levert de vraagstelling problemen op, het correctievoorschrift of is er een ander probleem?

We zijn op zoek naar collega’s die graag een subgroep willen voorzitten. Heb je interesse? Mail dan naar: vgnhvcie@gmail.com. Op woensdag 7 april vergadert de havo/vwo commissie onder andere over de examenbesprekingen. Daarna zullen we de exacte gang van zaken delen. 

Landelijke examenbespreking vmbo TL (online)

Het centraal eindexamen geschiedenis vmbo TL wordt op dinsdag 25 mei afgenomen. De landelijke bespreking van dit examen staat gepland op vrijdag 28 mei om 15.00 uur. Op dit moment verwachten wij nog een onlinebijeenkomst. Mocht de situatie dit toelaten, dan is een bijeenkomst op locatie wellicht een optie. Uiterlijk een dag later is het de bedoeling dat het verslag van deze bespreking weer online zal worden gepubliceerd.

De vmbo-commissie zoekt dringend collega’s (met ervaring), lesgevend in het examenjaar, die willen meepraten tijdens deze landelijke bespreking (en eventueel nogmaals na de afname van het examen in het tweede tijdvak, mocht dit nodig zijn).

Aanmelden kan via Martin Bezemer (voorzitter) brm@groevenbeek.nl en/of Fred van Kruistum (secretaris) f.vankruistum@kennemercollege.nl. Wij nemen z.s.m. contact met je op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *