Examenbesprekingen 2021

De examenbesprekingen zijn dit jaar online. Hier vindt u informatie over de besprekingen voor de vmbo-examens en de havo/vwo-examens.

Examenbesprekingen havo/vwo (online) 

Dit jaar is het CSE voor zowel havo als vwo op dinsdag 18 mei. Op woensdag 19 mei en donderdag 20 mei bespreken we, tussen 16.30-17.45 uur in break-outrooms clusters van vragen. Op beide dagen hanteren we 5 subgroepen voor de havo en 5 voor het vwo. Elke break-outroom krijgt ongeveer vijf opgaven om te bespreken.

Het doel van de bespreking: het achterhalen van algemene geldende knelpunten bij het corrigeren. Bijvoorbeeld: is er een gedeelde vraag ten bate van correctie en/of is er een suggestie ten bate van het corrigeren?

Vervolg voor de regiovoorzitters: de opbrengsten van deze break-outrooms neemt de havo/vwo-commissie mee tijdens het overleg met College van Toetsing en Examens (CvtE) en Cito op vrijdag 21 mei. Diezelfde middag volgt de terugkoppeling tijdens het overleg met de regiovoorzitters.

Vervolg voor de correctoren: ons streven is om vóór het Pinksterweekeinde (22-24 mei) een verslag te publiceren.

Inschrijven voor de examenbesprekingen loopt via de volgende link: https://forms.gle/RuMDyResBGEs9iKU9

Je kunt je inschrijven tot en met 12 mei. Je kunt dan ook je voorkeur voor een set vragen aangeven. Op maandag 17 mei ontvang je een link naar de betreffende examenbespreking.

Vanzelfsprekend is het examenforum vanaf 18 mei geopend.

We zijn op zoek naar collega’s die graag een subgroep willen voorzitten. Heb je interesse? Mail dan naar: vgnhvcie@gmail.com. Op woensdag 7 april vergadert de havo/vwo commissie onder andere over de examenbesprekingen. Daarna zullen we de exacte gang van zaken delen. 

Landelijke examenbespreking vmbo TL (online)

Het centraal eindexamen geschiedenis vmbo TL wordt op dinsdag 25 mei afgenomen. De landelijke bespreking van dit examen staat gepland op vrijdag 28 mei om 15.00 uur. Op dit moment verwachten wij nog een onlinebijeenkomst. Mocht de situatie dit toelaten, dan is een bijeenkomst op locatie wellicht een optie. Uiterlijk een dag later is het de bedoeling dat het verslag van deze bespreking weer online zal worden gepubliceerd.

De vmbo-commissie zoekt dringend collega’s (met ervaring), lesgevend in het examenjaar, die willen meepraten tijdens deze landelijke bespreking (en eventueel nogmaals na de afname van het examen in het tweede tijdvak, mocht dit nodig zijn).

Aanmelden kan via Martin Bezemer (voorzitter) brm@groevenbeek.nl en/of Fred van Kruistum (secretaris) f.vankruistum@kennemercollege.nl. Wij nemen z.s.m. contact met je op.


Reacties

 1. Wanneer kunnen we het verslag van de besprekingen verwachten?

 2. Ali Saatci Zegt: mei 20, 2021 at 2:40 pm

  Net als elk jaar, zou ik ook dit jaar weer deel willen nemen aan de landelijke examenbespreking van Geschiedenis VMBO-TL die op vrijdag 28 mei om 15:00 uur zal plaatsvinden. Ik verneem graag reactie.

  • Annemiek de Groot (webredactie) Zegt: mei 20, 2021 at 2:49 pm

   Beste Ali,

   U kunt u hiervoor niet inschrijven via deze weg. Gebruik aub de contactgegevens in het bericht.

 3. Olivier Bartels Zegt: mei 19, 2021 at 2:22 pm

  ik wil graag deelnemen aan de bespreking

  • Annemiek de Groot (webredactie) Zegt: mei 19, 2021 at 2:40 pm

   Beste Olivier, in het bericht staat de link waarop je je kunt aanmelden voor de besprekingen. Of gebruik het daar genoemde mailadres. Via deze website kun je je niet aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *