Schatgraven met digitale bronnen, hoe dan?

 

Meld je nu aan voor het webinar op donderdag 28 oktober 2021 

Op donderdag 28 oktober organiseert Kennisnet samen met VGN, de Koninklijke Bibliotheek en Delpher een webinar over historisch redeneren met digitale bronnen uit collectie van de Koninklijke Bibliotheek en Delpher. 

In dit webinar staan de historische digitale bronnen centraal! 

Kennisnet organiseert in 2021 diverse webinars met experts en docenten over digitale geletterdheid en burgerschap met dit keer de focus op historische digitaal toegankelijke bronnen. Ben je benieuwd om de schatten te leren kennen die de experts van de KB en Delpher vonden in de collectie? Wil je enkele toepassingen van online werken met deze bronnen in een digitale game omgeving ervaren? Meld je dan aan!  

Sneak preview en delen van materialen 

We hebben rond enkele thema’s als ‘Tweede Wereldoorlog’, ‘kroningsrellen’ en ‘migratie’ digitale bronnen gekozen waarmee leerlingen zelf op onderzoek kunnen gaan en de verschillende perspectieven rond een gebeurtenis leren kennen. De materialen rond oa. ‘migratie’ en ‘Steden en Burgers’ zijn in samenwerking met leerlingen gemaakt. Op hun advies zijn de materialen in een digitale omgeving geplaatst waardoor jongeren nog meer een ‘onderzoek’-ervaring of ‘schatgraven’ krijgen.  

Hoe laat: 15.30 – 17.00 uur 

Waar: Online, MS Teams 

Kosten: Gratis 

Aanmelden: https://www.kennisnet.nl/bijeenkomst/webinar-schatgraven-met-digitale-bronnen-hoe-dan/ 

Meer informatie: voor het precieze programma en de aanmelding: volg de website van de www.vgnkleio.nl en www.kennisnet.nl 

Wil je ook zelf ervaringen delen? Stuur een mailtje naar: hellenjanssen@aede.nl  

Kun je niet wachten om te beginnen? Lees: https://www.kennisnet.nl/app/uploads/kennisnet-handboek-digitale-geletterdheid-2021-2022.pdf 

Ontmoet ons ook op:  

LinkedIn: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6851161417479962624 

Twitter: https://twitter.com/kennisnet/status/1445396257107845121?s=20 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *