Wie wordt docent geschiedenis van het jaar?

2022_1112_17331900 (1)

Zes talenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisdocent van het jaar. Een vakprijs die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt door de NTR, het Nationaal Archief en het Rijksmuseum. De winnaar wordt op zaterdags 5 oktober bekendgemaakt.

Selectie

De geschiedenisdocent van het jaar is een docent die leerlingen als geen ander weet te enthousiasmeren voor het vak Geschiedenis of Mens en Maatschappij. Scholieren, directies en collega’s droegen op verzoek van het Nationaal Archief, de NTR en het Rijksmuseum hun favoriete kandidaat voor. Uit bijna 400 inzendingen koos de vakjury, onder leiding van journalist en presentator Noraly Beyer, 15 talenten. Zij werden uitgbreid aan de tand gevoeld over hun vakkennis, didactische vaardigheden en bevlogenheid. Daaruit is nu de top zes geselecteerd.


Noraly Beyer: Het juryberaad was een groot succes. We zijn onder de indruk van het hoge niveau en de diversiteit van de kandidaten, wat onze keuze voor de top zes extra moeilijk maakte. Het was hartverwarmend om te horen en te zien waarom de geschiedenisdocenten hun vak uitoefenen. Hun passie en toewijding maakten diepe indruk op ons. We kijken vol verwachting uit naar de volgende fase van deze jubileumeditie.’


Kanshebbers

  • Chantal van der Laan (School Lyndensteyn VSO in Beetsterzwaag)
  • Bart Lodder (Pleysier College Zefier in Den Haag)
  • Wim Schönermarck (Arte College in Almere)                
  • Joke Osinga (Alkwin Kollege in Uithoorn)
  • Rineke de Groot (De Passie in Rotterdam)
  • Hidde Wierda (CSB De Cuserstraat in Amsterdam)

Advertentie