Zaterdag 1 juni is de presentatie van 10x meer geschiedenis in Amsterdam. 10x meer geschiedenis is een initiatief van de Black Archives in samenwerking met de commissie wereldgeschiedenis van de VGN en sluit aan bij serie verzwegen geschiedenis van De Correspondent. Het eindproduct is een grote poster geworden voor in het klaslokaal. Deze poster is gericht op het bevorderen van onderwijs rondom wereldgeschiedenis, verzwegen perspectieven en het aanzetten tot discussie hierover.

Op De Correspondent vind je een artikel over 10x meer geschiedenis. Ook kun je meer lezen over dit project op www.theblackarchives.nl/meergeschiedenis. Via deze website kun je de poster ook bestellen.

De bijeenkomst is zaterdag 1 juni van 15:00 tot 17:00 op Zeeburgerdijk 19B in Amsterdam. Tijdens deze middag zijn er voordrachten van Miguel Heilbron (Black Archives), Marian Heesen (wereldgeschiedenis VGN), Aminata Cairo (lector inclusief onderwijs) en Arie Wilschut (lector didactiek). Toegang kost 5,- en is inclusief de poster 10x meer geschiedenis. Meld je nu aan!