Op woensdag 7 februari 2018 is er een nieuwe bijeenkomst over wereldgeschiedenis in het onderwijs. De bijeenkomst is in Utrecht en wordt georganiseerd door de commissie wereldgeschiedenis van de VGN. Dit keer gaan we dieper in op grote perspectieven in de geschiedschrijving en wat die kunnen betekenen voor ons geschiedenisonderwijs.

Historicus Gijsbert Oonk van de Erasmus universiteit zal tijdens deze bijeenkomst vertellen over de toegevoegde waarde van Global History in het geschiedenisonderwijs. Daarnaast kijken we naar Big History onder begeleiding van Constance van Hall. Zij doceert dit multidisciplinaire vak al jaren aan het Hilversumse Roland Holst College en schreef ook een boek over het onderwerp.

De toegang is gratis. Inloop is vanaf 18:00 incl. een broodje en we beginnen om 18.30. De locatie is de Opleidingsruimte Utrecht aan de Mariaplaats 3 op loopafstand van Utrecht Centraal. Geef je vooraf op door een mail te sturen naar commissie.wereldgeschiedenis@gmail.com, dan zien we je graag op 7 februari!