Studiedag Holocausteducatie

Wij willen u als docent handvatten bieden om verdieping in uw lessen aan te brengen, gebruik te maken van diverse bronnen en methodes en gezamenlijk na te denken over de mogelijkheden en uitdagingen van het leren over de Holocaust.

“Je kunt de huidige wereld niet interpreteren zonder de geschiedenis van de Holocaust te kennen”

Foto: Sake Elzinga

Graag nodigen we u uit voor de studiedag Holocausteducatie op donderdag 25 januari a.s. in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De Tweede Wereldoorlog en de Holocaust liggen bijna 80 jaar achter ons, maar zijn nog steeds actueel en relevant. De wereld zoals we die vandaag kennen is voor een belangrijk deel getekend door deze belangrijke en tegelijk vreselijke historische gebeurtenissen.
Tegelijkertijd is lesgeven over de Holocaust gecompliceerd, zeker in de huidige samenleving waarin het antisemitisme toeneemt.  

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden en de Commissie Didactiek en Activiteiten van de Vereniging van Docenten Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland, nodigen docenten uit voor de landelijke studiedag Holocausteducatie 2024.

Op het kampterrein en in het museum ontmoet u mensen voor wie kamp Westerbork van bijzondere betekenis is: van vluchtelingenkamp en doorgangskamp tot interneringskamp en Moluks woonoord.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden en er rijdt een pendelbus tussen station Assen en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Ook is het mogelijk om delen van het programma bij te wonen.

Heeft u vragen over het programma of de organisatie? Mailt u dan naar educatie@kampwesterbork.nl.
Wij hopen u op 25 januari te mogen verwelkomen.

Meld u aan vóór 23 januari 2024, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Klik hier voor het programma en de aanmeldpagina.