Examenforum

Welkom bij het examenforum van de VGN. Om het forum te bekijken en erop te reageren moet u zich eerst registreren. Heeft u dat al gedaan, dan kunt u inloggen.

Als u registreert wordt u na het inloggen verwezen naar de homepage, niet naar deze pagina, daar moet u dus nog naar toe navigeren.

Let op! de bevestigingsmail na registratie kan in uw ongewenste email (‘spamfolder) terecht komen. U zou deze bevestigingsmail binnen een paar minuten moeten hebben, is dat niet het geval neem dan contact op met de  forumbeheerder

Aanwijzingen bij het gebruik van het examenforum:

  • Als u opmerkingen wilt plaatsen bij een bepaalde examenvraag, begin dan een “nieuw onderwerp” . Noteer vraag + nummer als titel.
  • Wanneer een bepaalde vraag al “gepost” is kan men hierop reageren of aanvullen d.m.v. de reply-optie (met of zonder citaat). Start niet opnieuw met ” nieuw onderwerp” een discussie over een reeds geposte vraag. We houden het graag overzichtelijk.
  • Vermijd persoonlijke opmerkingen en laat u niet uit over hoe goed of slecht uw klassen het examen hebben gemaakt. Ook leerlingen kunnen immers meelezen.
  • Aan de inhoud van het forum kunnen geen rechten worden ontleend ter aanvulling of wijziging op het officiële correctievoorschrift. Uw opmerkingen worden wel meegenomen in de voorbereiding op de VGN-examenbesprekingen.

Veranderingen in de volgorde van de VGN-examenbesprekingen voor havo en vwo:

  • Belangrijke verandering is dit jaar de volgorde van de examenbesprekingen voor havo en vwo. Op 18 mei is de regionale bespreking en op 22 mei de landelijke bespreking in Utrecht. Na deze landelijke bespreking zal het verslag gepubliceerd worden. De regionale besprekingen voor het vmbo zijn op 23 mei.
  • Op 18 mei inventariseert en noteert elke regio haar bevindingen in een verslag. Aan de inhoud van dit verslag kunnen geen rechten worden ontleend ter aanvulling of wijziging op het officiële correctievoorschrift. De regionale bespreekverslagen samen vormen de basis voor de landelijke bespreking in Utrecht. Het uiteindelijke verslag van de landelijke eindexamenbespreking zal na de landelijke bespreking gepubliceerd worden op vgnkleio.nl. Dit verslag is bedoeld om het nakijken te ondersteunen. Het heeft geen formele status.
  • Voor meer informatie kunt u de examenpagina bezoeken.

 

Voor technische vragen of opmerkingen rondom het forum kunt u contact opnemen met de forumbeheerder. Inhoudelijke zaken worden afgehandeld door de moderatoren.

 

Het examenforum 2018 is gesloten