Beoordelaars opgaven Peiling M&M gezocht

51226099988_08d895d2e4_b

Cito is onderdeel van een consortium dat in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs een peilingsonderzoek uitvoert naar de vaardigheid van Mens & Maatschappij (aardrijkskunde en geschiedenis) onder leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs. Dit onderzoek vindt plaats van februari t/m mei 2023.

Leerlingen maken opgaven in een papieren boekje. De opgaven bestaan uit open vragen en uit meerkeuzevragen. De meerkeuzevragen worden automatisch ingelezen, maar de open vragen moeten beoordeeld en gescoord worden. Daar hebben we jou voor nodig!

Wat is het?

Het beoordelen van geschreven leerlinguitingen aan de hand van een antwoord-/beoordelingsmodel en dit verwerken in een spreadsheet. De open vragen bestaan uit topografievragen, kort-antwoordvragen en open vragen met een specifiek antwoordmodel.

Wie: Wij zoeken mensen met affiniteit voor geschiedenis, aardrijkskunde en/of het basisonderwijs (bij voorkeur op het gebied van wereldoriëntatie) die in de periode van maart t/m juni 1-2 dagen per week beschikbaar zijn.  

Hoeveelheid werk: In totaal zullen ongeveer 2500 leerlingen meedoen aan het peilingsonderzoek. De hoeveelheid werk per persoon is afhankelijk van hoeveel beoordelaars er zijn, maar we gaan uit van minimaal 6 dagen werk per persoon, verdeeld over meerdere weken. Ben je vaker beschikbaar, dan kunnen we je ook vaker inplannen. De precieze planning is afhankelijk van de hoeveelheid boekjes die wij steeds binnen krijgen.

Wanneer: De start van de beoordelingen vindt plaats in maart 2023. De laatste boekjes worden door ons eind mei 2023 ontvangen. We starten in maart met een korte training.

Vergoeding: De vergoeding is 15 euro per uur + vergoeding van eventuele reiskosten. Beoordelaars komen bij ons in het systeem en door middel van een ‘Overeenkomst van Opdracht’ zal betaling plaatsvinden.

Waar: Het beoordelen van de opgaven zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van Cito te Arnhem. Cito ligt naast het station van Arnhem (Amsterdamseweg 13). De bedoeling is om bepaalde dagen in de (werk)week te kiezen waarin meerdere beoordelaars tegelijkertijd op Cito beoordelen, zodat onderling afgestemd kan worden bij vragen. Beoordeling gebeurt verder individueel. Er zullen geen werkzaamheden in het weekend plaatsvinden.

Benodigdheden: Het helpt ons enorm als je een eigen laptop meeneemt waar je gebruik van kunt maken.

Heb je interesse?

Super! Maak je kenbaar via een e-mail aan de projectleider van dit onderzoek bij Cito, Rianne Hommelberg (rianne.vandommelen@cito.nl). Geef daarin aan wie je bent, wat je (studie)achtergrond is, waar je woont en wat je beschikbaarheid is qua werkdagen om naar Cito te kunnen komen van maart t/m juni.  Samen stemmen jullie verder het vervolg af.

Advertentie