Top 6 Geschiedenisdocent 2022

Knipsel

Zes excellente geschiedenisdocenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel geschiedenisdocent van het jaar. Een prijs die voor de negende keer wordt uitgereikt door de NTR, het Nationaal Archief en het Rijksmuseum. De winnaar van de titel Geschiedenisdocent 2022 wordt op zaterdag 12 november bekendgemaakt.

“NA EEN STEVIGE DISCUSSIE HEEFT DE JURY UIT VIJFTIEN EXCELLENTE DOCENTEN DE TOP ZES GEKOZEN. DEZE TOP ZES HEEFT ZOVEEL MEER IN HUIS DAN ALLEEN HET KUNNEN GEVEN VAN UITMUNTENDE LESSEN. DE GEKOZEN DOCENTEN ADEMEN GESCHIEDENIS EN GETUIGEN VAN EEN ENORME MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID. VOOR HEN IS GESCHIEDENIS HET BELANGRIJKSTE VAK DAT ER IS. ZIJ LATEN LEERLINGEN ZIEN DAT KENNIS VAN HET VERLEDEN NODIG IS 0M DE GRILLIGE DAGELIJKSE REALITEIT TE BEGRIJPEN. Z0 WORDEN DE LEERLINGEN GOED VOORBEREID 0P HUN TOEKOMST.”

– Juryvoorzitter Noraly Beyer

De zoektocht naar de geschiedenisdocent begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega’s droegen op verzoek van het Nationaal Archief, de NTR en het Rijksmuseum tientallen docenten voor. Uit al deze inzendingen koos de jury 15 talenten. Leden van de vakjury, bezochten deze vijftien docenten op hun school en woonde lessen bij. Dit leidde tot een nominatie van zes docenten. Deze docenten krijgen in september bezoek van een cameraploeg voor het filmen van een les. Uit deze top 6 wordt een top drie gekozen, waaruit de jury de beste Geschiedenisdocent van het jaar zal kiezen. De winnende docent zal een jaar Iang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs zijn, neemt een lesvideo op én mag met de hele klas naar het Rijksmuseum. De top drie wordt met hun leerlingen uitgenodigd in het Nationaal Archief in Den Haag.

DE TOP 6

· Hendrik Atze van Doezum (Lauwers College, Buitenpost)

· Filinta Karabulut (Vellesan College, IJmuiden)

· Daan Krahmer (Stedeliik College Eindhoven)

· Nina Robart (Jan Tinberoen College, Roosendaal)

· Tom Sas (Ds. Pierson College, Den Bosch)

· Mav ella Urlinos (ROER College Schondlën, Roermond)

In samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief

Advertentie